Oppskrifter

Hagen er åpen for alle i perioden 01.april til 30.september.

Porten er åpen mellom kl.10 og 18 hver dag i seongen

OPPSKRIFTER

 

Send inn oppskrifter du vil dele med andre.

 

Her er noen kaker med grønnsaker som ingrediens:

 

APPELSINKAKE MED SQUASH OG KREMOSTGLASUR

 

350g squash (skallet kan beholdes)

200g mykt, brunt sukker

1,25dl solsikkeolje

3 store egg, lett pisket

Skallet av en appelsin

1 ss vaniljeekstrakt

100 g rosiner

300g hvetemel

1 ss bakepulver

 

GLASUR

 

200g smørekrem

100g siktet melis

Revet appelsinskall

 

FREMGANGSMÅTE

 

1. Varm ovnen til 180 grader. Riv squashen fint og press ut så mye væske som mulig med hendene.

 

2. Bland squash-massen med sukkeret, oljen, eggene, vaniljen og rosinene. Bland inn mel og bakepulver, men ikke rør for mye.

 

3. Hell blandingen over i form og bak i ovnen i ca. 50 minutter.

 

4. Mens kaken steker, lages glasuren. Bland smøreosten med melis. Ikke rør for mye, da glasuren kan bli for rennende. Avkjøl. Smør det over den avkjølte kaken og strø revet appelsin på toppen. Avkjøl før servering. Holder seg i kjøleskap en uke.

 

SQUAHSKAKE MED VALNØTTER OG ROSINER

 

2 store egg

1,25dl rapsolje

85g brunt sukker

350g squash, grovt revet

1 ts vaniljeekstrakt

300g hvetemel

2ts kanel

¼ ts muskat

½ ts natron

½ ts bakepulver

85g valnøtter, grovt hakket

140g rosiner

 

FREMGANGSMÅTE

 

1. Varm ovnen til 180 grader. Bland eggene, olje og sukker. Bland inn squash og vanilje.

 

2. I en annen bolle blandes de resterende ingrediensene med en klype salt.

3. Bland de tørre ingrediensene med de våte, og hell over i kakeformen. Bakes i ca.1 time. Avkjøl. Kan fryses og holder seg i ca. 1 mnd.

 

 

 

SITONKAKE

 

 

55g smargarin

150g sukker

2 egg

2 ts revet sitronskall

250g hvetemel

1 ts salt

2½ ts bakepulver

180ml melk

 

SITRONSAUS

 

2ss sukker

2ts revet sitronskall

 

 

FREMGANGSMÅTE

 

1. Sett ovnen på 180 grader

2. Pisk sukker og margarin hvitt. Ha i ett egg om gangen, og ha til slutt i revet sitronskall. I en annen bolle blandes mel, bakepulver og salt.

3. Bland sammen innholdet i de to bollene, hvor melk blandes inn litt og litt.

4. Bakes i ovnen i 50 - 55 minutter.

 

5.I en annen bolle blandes sukker og sitronskall, som drysses over den avkjølte kaken.

Kaféen er åpen hver søndag i sesongen fra kl.12 til kl.16.

 

Salg av kaffe, vafler og brus.

FOR UTLEIE AV HAGEHUSET,

KONTAKT JORUNN MATLAND

93401783